Lentiz | onderwijsgroep

Brochure

Alles in een pdf.

Download nu

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Voeding & Technologie in.

Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Aanmelden voor de opleiding

Proefstuderen

Nieuwsgierig?

Ik wil proefstuderen

Een zak chips, een blikje frisdrank of een pak melk… alle voedingsmiddelen die jij eet of drinkt, worden eerst bereid en verpakt. Er zit een hele keten van bedrijven achter, waar voedingsmiddelen worden ontwikkeld en geproduceerd. Die bedrijven hebben volop banen. De opleiding Food wordt samen met bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie gemaakt. We noemen deze samenwerking de Food Innovation Academy: de start van jouw succesvolle toekomst in de voedingsindustrie!

Laat je inspireren op een van onze open dagen

Bekijk alle open dagen

Over de opleiding

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Food kan je doen op mbo-niveau 2, 3 en 4. Als je gaat voor niveau 2, dan heb je binnen twee jaar je diploma. De niveau 3 en 4 opleidingen duren 3 jaar.

Je wordt opgeleid tot..

Medewerker voeding en technologie (niveau 2), Vakbekwaam medewerker voeding en technologie (niveau 3), of Vakexpert voeding en technologie (niveau 4).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Na de opleiding kan je meteen aan de slag bij één van de voedingsmiddelenbedrijven in de buurt, zoals de bedrijven van de Food Innovation Academy. Je kunt ook verder studeren! Heb je je niveau 2- of niveau 3-diploma, dan kun je verder studeren op een hoger niveau binnen het mbo. Heb je je niveau 4-diploma, dan kun je doorstuderen op een aansluitende hbo-opleiding, zoals Food, Commerce & Technology. Je kunt ook een tweejarige hbo-opleiding volgen, zoals een Associate Degree programma.

Opbouw van de opleiding

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Klik hier voor een overzicht van hoe de niveau 3-opleiding is opgebouwd. Van niveau 2 en 4 is er nog geen overzicht. Dit overzicht volgt later.

Wat doe je in de les?

In de opleiding Food leer je niet alleen maar theorie, maar ga je vooral ook veel doen. Je krijgt veel praktijkopdrachten die je bij bedrijven uitvoert. Je leert onder andere:

 • voedingsmiddelen ontwikkelen en bereiden;
 • veilig werken;
 • apparatuur bedienen;
 • kwaliteitsanalyses uitvoeren;
 • samen projecten vanuit bedrijven uitvoeren;
 • hygiëne toepassen;
 • planningen maken.

Vakken tijdens de opleiding

 • Algemene technologie
 • Communicatie
 • Kwaliteit en levensmiddelenleer
 • Loopbaan & burgerschap
 • Rekenen
 • Veiligheid en kwaliteit
 • Voeding praktijk
 • Voeding theorie
 • Voedingsleer

Waar ga je studeren?

MBO LIFE College

LIFE College is een school die anders is dan alle andere scholen die je kent. Bij ons draait het om jouw talent en is alles persoonlijk en kleinschalig. Bovendien hebben we een prachtig schoolgebouw, vlak naast station Schiedam Centrum.
Meer informatie

Bereken route

Dit is de opleiding die past bij mijn grote plannen!

Aanmelden voor opleiding

Niet de opleiding die je zoekt?

Misschien passen deze opleidingen dan beter bij jou.


Masters of Food

Niveau 4

Heb jij een passie voor voeding en gezondheid? In onze unieke workshopkeuken kun je jouw creativiteit kwijt bij het bereiden van smakelijke, aantrekkelijke en gezonde gerechten. Hoe wordt voedsel eigenlijk geproduceerd en (veilig) bereid? Wat kost het? Welke voeding is geschikt voor de verschillende doelgroepen en hoe kun je hen voorlichten én overtuigen om de beste keuzes te maken voor hun gezondheid? Je ontwikkelt nieuwe voedingsconcepten, adviseert, geeft voorlichting en presenteert. We dagen je uit!


Meer informatie

Food & Lifestyle

Niveau 4

Gezonde voeding is de toekomst! Er is steeds meer aandacht voor een gezonde levensstijl en mensen zoeken vaker advies en begeleiding bij het ontwikkelen van een gezond eet- en beweegpatroon. Food & Lifestyle is een brede opleiding op het gebied van voeding, beweging en coaching. Je leert alles over gezonde voeding, voedselkwaliteit, voedselveiligheid en over trends in voeding. Daarnaast staat coachen en adviseren centraal. Want uiteindelijk ga je advies en voorlichting geven over een gezonde levensstijl. Wil jij mensen helpen gezonder te leven? Dan is Food & Lifestyle iets voor jou!

Meer informatie

Catering

Niveau 2

Sta jij graag in de keuken? Vind jij het leuk om recepten te bereiden of aan te passen, zodat de heerlijkste gerechten ontstaan?
Dan is Catering echt wat voor jou! Je bereidt hapjes voor evenementen, diners of feesten. Ga jij het maken met jouw recepten? Als je voor Catering kiest, heb je smaak!

Meer informatie