Lentiz | onderwijsgroep

Brochures

Meer informatie

Brochures bekijken

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Business & Management in.

Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Aanmelden voor de opleiding

Proefstuderen

Nieuwsgierig?

Ik wil proefstuderen

Ben jij commercieel ingesteld en heb je ondernemend talent? Kies dan voor de opleiding Business & Management (Agrohandel & Logistiek). Een brede economische opleiding met een internationaal karakter. De opleiding volg je in het Nederlands of grotendeels in het Engels. In de agrosector zijn er volop uitdagende functies in de logistiek, sales, handel en marketing.


 

Laat je inspireren op een van onze open dagen

Bekijk alle open dagen

Over de opleiding

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

In de beroepsopleidende leerweg (BOL) ga je voltijds naar school. Het eerste jaar is een basisjaar waarin we bepalen of je in leerjaar 2 doorstroomt naar niveau 3 of 4. Na het behalen van niveau 3 kun je eventueel doorstromen naar mbo-niveau 4. De opleidingen op niveau 3 en 4 duren drie jaar.


 

 

Je wordt opgeleid tot..

Vakexpert agrohandel en logistiek (niveau 4) of vakbekwaam medewerker agrohandel en logistiek (niveau 3)

 

 

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Met een niveau 3-diploma kun je in de logistieke sector werken als planner, logistiek medewerker, afdelingsleider of assistent-bedrijfsleider in een tuinbouwbedrijf of een groothandel. Met een niveau 4 diploma kun je werken als verkoper, inkoper, planner, (assistent-) marketingmedewerker of bedrijfsleider. Je kunt ook een eigen onderneming starten. Deze opleiding sluit aan bij commerciële hbo-opleidingen.


 

 

Opbouw van de opleiding

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Wat doe je in de les?

In de opleiding draait het om de verkoop van groene producten, in de markt zetten van nieuwe producten, het slim regelen van transport en het leren kennen van de financiën in het bedrijf. Het hele proces, van producent naar consument, wordt jouw werkterrein. Daarnaast leer je wat erbij komt kijken om een eigen bedrijf op te zetten en doe je een stage in het buitenland.


Iets voor jou?

Vind je commercie, marketing, logistiek en handel helemaal te gek? En heb je een vmbo-diploma KL, GL of TL? Wacht niet en meld je aan voor Business & Management (Agrohandel & Logistiek). Als je de Engelstalige opleiding wilt volgen, moet je in je vooropleiding minimaal een zeven voor het vak Engels hebben behaald.


 

 

Vakken tijdens de opleiding

    Er zijn geen vakken voor deze opleiding.

Handige links

Allemaal praktische informatie over de opleiding.

Waar ga je studeren?

Dit is de opleiding die past bij mijn grote plannen!

Aanmelden voor opleiding