Lentiz | onderwijsgroep

Brochure

Alles in een pdf.

Download nu

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Agro Technics & Management in.

Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Aanmelden voor de opleiding

Proefstuderen

Nieuwsgierig?

Ik wil proefstuderen

Groen & techniek in het akkerbouwhart van Nederland!

Ben jij geïnteresseerd in groen en techniek? Wil je leren hoe je door middel van innovatie en duurzame vernieuwing kunt helpen gezonde voedingsproducten te produceren? Dan is de opleiding “Agro Technics & Management” jou op het lijf geschreven! Je wordt in deze vernieuwde opleiding opgeleid tot teeltspecialist, ondernemer en bedrijfsleider in de plantenteelt.

De akkerbouw-/plantenteeltsector is een belangrijke sector en volop in beweging. Kennis en productie worden continu doorontwikkeld en verbeterd om te voldoen aan de vraag van de hedendaagse consument. Een mooie en uitdagende branche om in te werken!

Laat je inspireren op een van onze open dagen

Bekijk alle open dagen

Over de opleiding

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Bij ons op school kun je de opleiding Agro Technics & Management volgen op niveau 3 en 4. Het eerste jaar is een basisjaar waarin we bepalen of je in leerjaar 2 doorstroomt naar niveau 3 of 4. De opleidingen op niveau 3 en 4 duren drie jaar. Na het behalen van je diploma op niveau 3 kun je eventueel doorstromen naar mbo-niveau 4. Als je je diploma op niveau 4 hebt behaald kun je ook doorstromen naar een hbo-opleiding.

Je kunt de opleiding op niveau 3 volgen in de BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg). Dit betekent dat je een dag per week naar school gaat en vier dagen per week aan het werk bent bij een erkend bedrijf in de sector. Het is belangrijk dat je bij het opleidingsbedrijf een arbeidsovereenkomst hebt van minimaal 20 uur per week.

De opleiding wordt op niveau 3 en 4 ook aangeboden in de BOL-variant (Beroeps Opleidende Leerweg). Dit betekent dat je voltijds naar school gaat.

 

Je wordt opgeleid tot..

 Vakbekwaam medewerker teelt (niveau 3) of vakexpert teelt en groene technologie (niveau 4).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Met een diploma op niveau 3 kun je werken als (assistent-) bedrijfsleider of meewerkend voorman in de akkerbouw/plantenteelt. Met een diploma niveau 4 kun je aan de slag als teeltspecialist, ondernemer of bedrijfsleider in de regio of daarbuiten en zelfs in het buitenland. Je kunt ook doorstromen naar het hbo.

Opbouw van de opleiding

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Wat doe je in de les?
Je houdt je bezig met alle aspecten die in de plantenteeltsector (akkerbouw) van belang zijn. Je leert basiswerkzaamheden uit te voeren, maar ook geavanceerde teeltechnieken met automatisering/digitalisering onder de knie te krijgen. Verder zijn organisatorische werkzaamheden met bijvoorbeeld planning en het aansturen van personeel onderdeel van de lesstof. Naast de beroepsgerichte aspecten krijg je bovendien algemeen vormende vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en burgerschapsvorming.

Iets voor jou?
De opleiding Agro Technics & Management is iets voor jou als:

•  je een vmbo-diploma (KL, GL of TL) hebt;
•  je van afwisselend werk houdt;
•  je praktisch en innovatief bent ingesteld.

Vakken tijdens de opleiding

  • Aansturen en instructie geven
  • Gewasbescherming
  • Klimaatbeheersing
  • Plantenkennis
  • Plantfysiologie
  • Teelttechnisch management

Waar ga je studeren?

MBO Middelharnis

Persoonlijke begeleiding Lentiz | MBO Middelharnis is een kleinschalige mbo-school gelegen op het mooie eiland Goeree Overflakkee. Door onze kleinschaligheid krijgen onze studenten de persoonlijke begeleiding die hen verder brengt naar een mooie toekomst in het bedrijfsleven. Lentiz | MBO Middelharnis is meer dan zomaar een opleiding!
Meer informatie

Bereken route

Dit is de opleiding die past bij mijn grote plannen!

Aanmelden voor opleiding