Lentiz | onderwijsgroep

Brochure

Alles in een pdf.

Download nu

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding New LIFE in.

Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Aanmelden voor de opleiding

Proefstuderen

Nieuwsgierig?

Ik wil proefstuderen

Werk aan je toekomst!

New LIFE is een afdeling van Lentiz | LIFE College, speciaal voor jongeren die het door uiteenlopende problemen niet is gelukt om een startkwalificatie (diploma Havo of mbo niveau 2) te halen. Bij New LIFE kan je een mbo opleiding op niveau 2 volgen. Naast je coach is er begeleiding van een maatschappelijk werker, een psycholoog en een jongerenwerker. Met hen kun je je problemen aanpakken, zodat je je leven weer op de rails krijgt en je kunt richten op het halen van een diploma. Wil jij weer aan je toekomst werken? Dat kan bij New LIFE!   

Laat je inspireren op een van onze open dagen

Bekijk alle open dagen

Over de opleiding

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

De opleiding New LIFE is een opleiding op niveau 2.

Je wordt opgeleid tot..

Verkoper groene detailhandel

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Na je diploma op niveau 2 kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3. Je kunt natuurlijk ook gaan werken, bijvoorbeeld in de (groene) detailhandel.

Opbouw van de opleiding

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Het traject duurt gemiddeld 40 weken. Dat staat gelijk aan 1 schooljaar. In dat schooljaar werk je onder andere aan sociale vaardigheden, krijg je verschillende vakken en ga je tegelijkertijd aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling, leerdoelen en hulpvragen. We proberen je daarin zo goed mogelijk te ondersteunen en te begeleiden. Na ongeveer 10 weken ga je stage lopen om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt. In die periode ga je drie dagen in de week naar school en loop je twee dagen stage in de groene detailhandel. Wij helpen je natuurlijk bij het vinden van een leuke stageplaats. Tegen het einde van het traject krijg je examentraining en word je klaargestoomd voor je examens en Proeve van Bekwaamheid. 

Vakken tijdens de opleiding

    Er zijn geen vakken voor deze opleiding.

Waar ga je studeren?

MBO LIFE College

LIFE College is een school die anders is dan alle andere scholen die je kent. Bij ons draait het om jouw talent en is alles persoonlijk en kleinschalig. Bovendien hebben we een prachtig schoolgebouw, vlak naast station Schiedam Centrum.
Meer informatie

Bereken route

Dit is de opleiding die past bij mijn grote plannen!

Aanmelden voor opleiding