Lentiz | onderwijsgroep

Brochure

Alles in een pdf.

Download nu

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Mechatronica in.

Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Aanmelden voor de opleiding

Proefstuderen

Nieuwsgierig?

Ik wil proefstuderen

Wil je machines ontwerpen en optimaliseren? Medewerkers en klanten adviseren? In de opleiding Mechatronica leer je dat allemaal. Je ontwikkelt apparatuur en machines met behulp van ICT, elektrotechniek, mechanische technieken en robotica. Je ontwerpt, monteert, repareert. In het tweede jaar kies je voor een specialisatie in de tuinbouw of de industriële sector.

Laat je inspireren op een van onze open dagen

Bekijk alle open dagen

Over de opleiding

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Mechatronica is een opleiding op mbo niveau 4, deze opleiding duurt gemiddeld 3 jaar.

Je wordt opgeleid tot..

Het kunnen ontwikkelen van apparatuur en machines met behulp van mechanica, elektronica en ict voor de glastuinbouw. Na de opleiding kun je gaan werken bij een bedrijf, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van geautomatiseerde technische systemen binnen de glastuinbouw of andere sectoren.

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Na deze opleiding kun je gaan werken bij een bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van geautomatiseerde systemen. Je werkt als machinebouwer op de werkplaats of als monteur in de buitendienst. Wellicht stuur je zelfs een team van medewerkers aan en maak je als meewerkend voorman planningen en roosters.

Opbouw van de opleiding

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Studenten werken tijdens de opleiding aan realistische projecten uit de dagelijkse praktijk van Westlandse ondernemingen. Op die manier kom je in aanraking met vraagstukken van duurzaamheid, voedselvoorziening, voedselveiligheid en een breed terrein van technische innovaties. Ongeveer een derde van de opleiding bestaat uit stages, waarbij de mogelijkheid bestaat om een deel van de stage in het buitenland te doen.

Wat doe je in de les?

Tijdens je opleiding ontwikkel je apparatuur en machines met behulp van tekenprogramma’s, ICT-programma’s, mechanische technieken, elektrotechniek en robotica. Je ontwerpt, monteert, test en repareert mechatronica-systemen. Daarnaast stuur je de werkzaamheden en bewaak je de kwaliteit van het werk. Voor wie echte uitdagingen in de techniek zoekt, is mechatronica het vak waarin je je helemaal kunt uitleven. Het lesprogramma omvat technische projectopdrachten, die zijn afgestemd op de tuinbouw.

Vakken tijdens de opleiding

  • Elektrotechnisch meten
  • Materialenleer
  • Microprocessoren
  • Montage en onderhoud
  • PLC-techniek
  • Pneumatiek
  • Programmeren
  • Projectmanagement
  • Werkplaatstechnieken

Waar ga je studeren?

MBO Westland

MBO Westland bouwt momenteel aan WOW: hét kennis- & innovatiecentrum in Westland. Dit wordt een toonaangevend centrum waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. WOW opent in september 2017 haar deuren op het nu nog onbebouwde terrein langs de Middelbroekweg in Naaldwijk. Dan biedt het plaats aan 1.200 studenten van MBO Westland en presenteren zo’n 80 bedrijven er hun meest innovatieve ontwikkelingen voor de glastuinbouw.

Facebook profiel bekijken

Professor Holwerdalaan 62 2672 LD Naaldwijk

Bereken route

Dit is de opleiding die past bij mijn grote plannen!

Aanmelden voor opleiding

Niet de opleiding die je zoekt?

Misschien passen deze opleidingen dan beter bij jou.