Lentiz | onderwijsgroep

Brochure

Alles in een pdf.

Download nu

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Masters of Food in.

Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Aanmelden voor de opleiding

Proefstuderen

Nieuwsgierig?

Ik wil proefstuderen

Je hebt een passie voor voeding & gezondheid en je raakt er niet over uitgepraat. In het vitaliteitslab coach je mensen naar een gezonde lifestyle. Je adviseert en presenteert. Daarnaast kun je in de unieke workshopkeuken veel creativiteit kwijt bij het bereiden van smakelijke, aantrekkelijke en gezonde gerechten. Je loopt stage bij de meest innovatieve (internationale) organisaties of bij ambachtelijke en onderscheidene bedrijven bij jou in de buurt. We dagen je uit!

Laat je inspireren op een van onze open dagen

Bekijk alle open dagen

Over de opleiding

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Masters of food is een opleiding op mbo niveau 4, deze opleiding duurt gemiddeld 3 jaar.

Je wordt opgeleid tot..

Afgestudeerden van de nieuwe opleiding weten veel over voedsel, bewegen en leefomgeving in relatie tot gezondheid. Ze gaan na afstuderen een voorlichtende rol spelen rondom productie van voedsel en het verantwoord gebruik van voedsel door producenten en consumenten. Beroepen die hierbij passen zijn o.a. cateraar, voedingsvoorlichter bij zorginstellingen, food stylist of het werken bij een voedingsadviesbureau.

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Met een diploma van deze opleiding op zak kun je aan de slag in veel verschillende functies. Van cateraar tot voedingsvoorlichter en van het werken op ontwikkelafdeling van een voedingsbedrijf tot food stylist. Deze opleiding sluit ook goed aan op diverse hbo-opleidingen.

Opbouw van de opleiding

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding is opgebouwd rondom thema’s zoals eiwit, vetten, koolhydraten, vitaminen en water. Kooklessen en gymlessen maken deel uit van het curriculum. De opleiding bestaat uit theorielessen, projectmatig onderwijs en uiteraard stages. Ongeveer een derde van de opleiding bestaat uit stages, waarbij de mogelijkheid is een deel van de stageperiode in het buitenland te voltooien.

Wat doe je in de les?

In de lessen is veel aandacht voor theorie, maar ook voor projectmatig werken. Omdat voeding een belangrijk onderwerp is tijdens de lessen, zijn er ook kookworkshops. En je volgt gymlessen zodat je alles weet en leert over bewegen. Centrale vraag tijdens alle lessen is het effect van voeding op je lichaam, geest en op de maatschappij.

Vakken tijdens de opleiding

 • Biologie
 • Duits
 • Economie
 • Engels
 • Gym
 • Kwaliteitszorg
 • Loopbaan
 • Nederlands
 • Praktijk
 • Rekenen
 • Scheikunde
 • Statistiek
 • Themalessen
 • Voeding

Waar ga je studeren?

MBO Westland

MBO Westland bouwt momenteel aan WOW: hét kennis- & innovatiecentrum in Westland. Dit wordt een toonaangevend centrum waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. WOW opent in september 2017 haar deuren op het nu nog onbebouwde terrein langs de Middelbroekweg in Naaldwijk. Dan biedt het plaats aan 1.200 studenten van MBO Westland en presenteren zo’n 80 bedrijven er hun meest innovatieve ontwikkelingen voor de glastuinbouw.

Facebook profiel bekijken

Professor Holwerdalaan 62 2672 LD Naaldwijk

Bereken route

Dit is de opleiding die past bij mijn grote plannen!

Aanmelden voor opleiding

Niet de opleiding die je zoekt?

Misschien passen deze opleidingen dan beter bij jou.


Business & Management

Niveau 2, 3 en 4

In de Greenport draait het om internationale handel en ondernemen. Er zijn in deze regio volop uitdagende banen in de logistiek, transport, handel en marketing. De opleiding is voor commercieel en ondernemend talent. De opleiding is in het Engels of in het Nederlands te volgen. Onderdeel van de opleiding is o.a. een buitenlandstage en het starten van een eigen studentenbedrijf! Als je de opleiding in het Engels volgt, krijg je naast je mbo-diploma ook een internationaal erkend BTEC-diploma.

Meer informatie

Food & Lifestyle

Niveau 4

Gezonde voeding is de toekomst! Er is steeds meer aandacht voor een gezonde levensstijl en mensen zoeken vaker advies en begeleiding bij het ontwikkelen van een gezond eet- en beweegpatroon. Food & Lifestyle is een brede opleiding op het gebied van voeding, beweging en coaching. Je leert alles over gezonde voeding, voedselkwaliteit, voedselveiligheid en over trends in voeding. Daarnaast staat coachen en adviseren centraal. Want uiteindelijk ga je advies en voorlichting geven over een gezonde levensstijl. Wil jij mensen helpen gezonder te leven? Dan is Food & Lifestyle iets voor jou!

Meer informatie

Catering

Niveau 2

In deze opleiding leer je van alles over het ontwikkelen, bereiden en verpakken van voedingsmiddelen. Daarbij let je op smaak, hygiëne, kwaliteit, voedselveiligheid en ook op snelheid. Want je houdt je perfect aan de planning. Je bereidt de lekkerste hapjes voor evenementen, diners of feesten. Ga jij het maken met jouw recepten? Als je voor Catering kiest, heb je smaak!

Meer informatie