Lentiz | onderwijsgroep

Brochure

Alles in een pdf.

Download nu

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Masters of Food in.

Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Aanmelden voor de opleiding

Proefstuderen

Nieuwsgierig?

Ik wil proefstuderen

Passie voor voeding & gezondheid

Heb jij een passie voor voeding en gezondheid? In onze unieke workshopkeuken kun je jouw creativiteit kwijt bij het bereiden van smakelijke, aantrekkelijke en gezonde gerechten. Hoe wordt voedsel eigenlijk geproduceerd en (veilig) bereid? Wat kost het? Welke voeding is geschikt voor de verschillende doelgroepen en hoe kun je hen voorlichten én overtuigen om de beste keuzes te maken voor hun gezondheid? Je ontwikkelt nieuwe voedingsconcepten, adviseert, geeft voorlichting en presenteert. We dagen je uit!


Laat je inspireren op een van onze open dagen

Bekijk alle open dagen

Over de opleiding

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

De opleiding Masters of Food is een driejarige mbo-opleiding op niveau 4. 

Je wordt opgeleid tot..

Vakexpert voeding en voorlichting (niveau 4)

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Na het behalen van je diploma kun je bijvoorbeeld aan de slag in de voedingsbranche binnen de ambachtelijke en grootschalige voedingsindustrie of in de catering. Het gaat vooral om bedrijven die voedsel produceren en verkopen, in de regio en wereldwijd. Je kunt denken aan functies binnen de marketing en communicatie, kwaliteitszorg/voedselveiligheid, conceptontwikkeling en voorlichting. Je kunt ook als adviseur of bedrijfsleider in de catering werken. Uiteraard kun je doorstuderen aan het hbo. 


 

Opbouw van de opleiding

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Gezonde voeding is het centrale thema in onze lessen. In het eerste jaar kijk je naar voedselkwaliteit en voedselveiligheid. Wat zit er in voeding? Hoe wordt het gemaakt en bereid? Wat doet de juiste voeding en lekker bewegen voor een fitte leefstijl? In het tweede en derde jaar staan voedingsvoorlichting aan doelgroepen, conceptontwikkeling, innovaties op voedingsgebied en marketing centraal. Er is veel aandacht voor theorie, maar je bent gedurende de hele opleiding een groot deel van de week actief en onderzoekend bezig. Projecten worden regelmatig uitgevoerd en je bent betrokken bij evenementen waardoor jouw passie voor voeding toeneemt. Op creatieve wijze leer je allerlei vaardigheden om een 'Master of Food' te worden!

Iets voor jou?

Vind je voeding en gezondheid belangrijk? Ben je graag creatief, commercieel en vernieuwend bezig? En heb je een vmbo-diploma KL, GL of TL? Wacht niet en meld je aan voor Masters of Food!

 

 

 


Vakken tijdens de opleiding

  • Bewegingsleer
  • Communicatie en voorlichting
  • Food design
  • Kwaliteitszorg en voedselveiligheid
  • Marketing
  • Voeding en biologie
  • Voeding en chemie
  • Voeding en doelgroepen
  • Voeding praktijk
  • Voeding theorie

Waar ga je studeren?

MBO Westland

MBO Westland is gevestigd in het World Horti Center: hét kennis- & innovatiecentrum in Westland. Een toonaangevend centrum waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. Het World Horti Center biedt plaats aan 1.200 studenten van MBO Westland en presenteren zo’n 80 bedrijven er hun meest innovatieve ontwikkelingen voor de glastuinbouw.
Meer informatie

Bereken route

Dit is de opleiding die past bij mijn grote plannen!

Aanmelden voor opleiding

Niet de opleiding die je zoekt?

Misschien passen deze opleidingen dan beter bij jou.