Lentiz | onderwijsgroep

Brochures

Meer informatie

Brochures bekijken

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Bloem & Design in.

Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Aanmelden voor de opleiding

Proefstuderen

Nieuwsgierig?

Ik wil proefstuderen


Bloem & Design is een brede opleiding op het gebied van vormgeving, design en bloemschikken. Tijdens de opleiding leer je prachtige arrangementen maken, vormgeving en je leert hoe je producten kunt verkopen en presenteren. Je neemt deel aan verschillende prachtige (internationale) projecten en bent dan ook veel op pad. Een opleiding voor creatieve, ondernemende en commerciële talenten.

Laat je inspireren op een van onze open dagen

Bekijk alle open dagen

Over de opleiding

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Bloem & Design is een mbo-opleiding die je in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) op niveau 2 kunt volgen. Je combineert dan 1 dag school met minimaal 20 uur per week werken. In de beroepsopleidende leerweg (BOL) ga je voltijds naar school. Je kunt de opleiding dan volgen op niveau 3 en 4. Als je je diploma behaalt kun je een stapje hoger gaan, dus ofwel naar niveau 3 ofwel naar niveau 4. Natuurlijk kun je ook verder leren op het hbo.

Je wordt opgeleid tot..

Vakexpert Bloem, Groen & Styling (niveau 4), vakbekwaam medewerker Bloem, Groen & Styling (niveau 3) of medewerker Bloem, Groen & Styling (niveau 2)

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Heb je niveau 2 afgerond, dan kun je aan de slag als medewerker/verkoper bij een bloemist of bij tuincentra. Met een niveau 3-diploma op zak kun je als assistent-manager of assistent-afdelingsleider aan de slag bij tuincentra. Uiteraard kun je ook als verkoper bij een bloemist terecht. Met een diploma van niveau 4 kun je gaan werken als manager, teamleider of afdelingsleider bij tuincentra. Ook kun je als verkoopspecialist terecht bij een bloemist. leert tijdens de opleiding ook hoe je een eigen onderneming start. Deze opleiding is ook een uitstekende opstap naar creatieve hbo-opleidingen.

Opbouw van de opleiding

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Er wordt veel projectmatig gewerkt rondom thema’s. Onze studenten nemen regelmatig deel aan verschillende projecten buiten school. Zo helpen onze studenten bij het aankleden van beurzen en evenementen en geven studenten ook workshops. Uiteraard is er tijdens de lessen op school veel aandacht voor zowel theorie als praktijk. Een derde van de opleiding bestaat uit stages, waarbij niveau 4 studenten de mogelijkheid hebben een deel van hun stage in het buitenland te lopen.

Wat doe je in de les?

Je bent creatief als ondernemend bezig. Je leert alles over het ondernemerschap en wat daarbij komt kijken, maar uiteraard ben je ook veel bezig met vormgeving, design en je leert werken met prachtige natuurlijke producten. Je werkt zowel zelfstandig als samen. Je gaat regelmatig op excursies en neemt deel aan (veel!) projecten buiten school. Daar maak je de mooiste creaties waar bezoekers van kunnen genieten!

Vakken tijdens de opleiding

  • Bedrijfsadministratie
  • Bedrijfseconomie
  • Marketing
  • Praktijk
  • Projectmanagement
  • Rekenen

Waar ga je studeren?

MBO Westland

MBO Westland is gevestigd in het World Horti Center: hét kennis- & innovatiecentrum in Westland. Een toonaangevend centrum waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. Het World Horti Center biedt plaats aan 1.200 studenten van MBO Westland en presenteren zo’n 80 bedrijven er hun meest innovatieve ontwikkelingen voor de glastuinbouw.
Meer informatie

Bereken route

MBO Oostland

Lentiz | MBO Oostland streeft naar eigentijds onderwijs waarin praktijk en theorie nauw zijn verweven, binnen- en buitenschools. Dat geven we vorm door samen te werken met bedrijven en instellingen in de buurt.
Meer informatie

Bereken route

Dit is de opleiding die past bij mijn grote plannen!

Aanmelden voor opleiding

Niet de opleiding die je zoekt?

Misschien passen deze opleidingen dan beter bij jou.


Handel & Ondernemen

Niveau 2, 3 en 4

Vind je verkopen leuk? Heb jij ondernemersgeest? Kies dan Handel & Ondernemen! Je leert van alles over ondernemen in een bedrijf of winkel. Bij deze opleiding draait het om het inkopen en verkopen van producten, maar je leert ook over artikelpresentaties, marketing en het omgaan met klanten. Je wordt breed opgeleid en kunt in allerlei sectoren terechtkomen. Ook in de online verkkoop. Maar wat deze opleiding uniek maakt, is dat er speciale aandacht is voor detailhandel in verse en natuurlijke producten. Je kunt dus ook terecht in de groene detailhandel. Daarmee maak jij op de arbeidsmarkt het verschil. Tel uit je winst!

Meer informatie

Horti Technics & Management

Niveau 2, 3 en 4

De tuinbouwsector is Nederlands trots en niet voor niets wereldleider op het gebied van handel, kennis en productie. Een mooie branche om in te werken, want het tuinbouwcluster is volop in beweging. We leiden je op tot teeltspecialist, ondernemer, accountmanager en bedrijfsleider in de internationale wereld van de glastuinbouw. De opleiding wordt tweetalig aangeboden. Alle vakinhoudelijke modules worden aangeboden in het Engels. 

Meer informatie

Business & Management (Agrohandel & Logistiek)

Niveau 2, 3 en 4

Ben jij commercieel ingesteld en heb je ondernemend talent? Kies dan voor de opleiding Business & Management (Agrohandel & Logistiek). Een brede economische opleiding met een internationaal karakter. De opleiding volg je in het Nederlands of grotendeels in het Engels. In de agrosector zijn er volop uitdagende functies in de logistiek, sales, handel en marketing.


 

Meer informatie