Lentiz | onderwijsgroep

Brochure

Alles in een pdf.

Download nu

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Watermanagement in.

Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Aanmelden voor de opleiding

Proefstuderen

Nieuwsgierig?

Ik wil proefstuderen

Hoe zorg je ervoor dat Nederland droog blijft? Hoe houden we ons drinkwater schoon en veilig? Kunnen we de komende zomer veilig zwemmen in onze meren? En kan er wel een nieuwe snelweg dwars door de polder aangelegd worden? Met deze vragen houden onze studenten watermanagement zich elke dag bezig. Hou je ervan om buiten te werken? Ben je internationaal georiënteerd en hou je van uitdagende en complexe projecten? Dan is dit echt iets voor jou!

Laat je inspireren op een van onze open dagen

Bekijk alle open dagen

Over de opleiding

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Watermanagement is een opleiding op mbo niveau 4, deze opleiding duurt gemiddeld 3 jaar. Als je dit diploma behaalt heb je het niveau om een hbo-opleiding te gaan doen.

Je wordt opgeleid tot..

Opzichter uitvoerder natuur, water en recreatie (niveau 4) of vakbekwaam medewerker natuur, water en recreatie (niveau 3).    

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Met een diploma op zak kun je bij diverse organisaties aan de slag, variërend van het Hoogheemraadschap tot de gemeente, provincie of gespecialiseerde adviesbureaus. Deze opleiding sluit goed aan op de hbo-opleiding Watermanagement.

Opbouw van de opleiding

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Een derde van de opleiding bestaat uit stages, waarvan de laatste een afstudeerstage is. Je hebt de mogelijkheid een deel van je stage in het buitenland te lopen. De opleiding is gestructureerd rondom thema’s die uiteraard met het vak te maken hebben. Je werkt veel samen in projectgroepen, maar werkt ook regelmatig zelfstandig.

Wat doe je in de les?

Je houdt je bezig met alles wat met water te maken heeft; van waterkwaliteit tot hoe houden we Nederland droog en veilig. Je leert werken met diverse softwareprogramma’s die je daarbij helpen. Je werkt veel samen in projectgroepen en hebt vaak excursies. Voor diverse vakken ben je regelmatig buiten om onderzoek en proefjes te doen.

Vakken tijdens de opleiding

  • Autocad
  • Bodemkunde
  • Duits
  • Flora & fauna
  • GIS
  • Projectmanagement
  • Rekenen
  • VCA
  • Watermetingen

Waar ga je studeren?

MBO Westland

MBO Westland is gevestigd in het World Horti Center: hét kennis- & innovatiecentrum in Westland. Een toonaangevend centrum waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. Het World Horti Center biedt plaats aan 1.200 studenten van MBO Westland en presenteren zo’n 80 bedrijven er hun meest innovatieve ontwikkelingen voor de glastuinbouw.
Meer informatie

Bereken route

Dit is de opleiding die past bij mijn grote plannen!

Aanmelden voor opleiding

Niet de opleiding die je zoekt?

Misschien passen deze opleidingen dan beter bij jou.