Lentiz | onderwijsgroep

Brochure

Alles in een pdf.

Download nu

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Watermanagement in.

Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Aanmelden voor de opleiding

Proefstuderen

Nieuwsgierig?

Ik wil proefstuderen

Hoe zorg je ervoor dat een polder droog blijft? Hoe voorkom je dat de natuur verdroogt? Op welke manier houden we ons water schoon en veilig? Kunnen we de komende zomer veilig zwemmen in onze meren? Met deze vragen houden onze studenten Watermanagement zich bezig. Als je voor Watermanagement kiest, dan zoek je mee naar oplossingen. Voor nu en voor in de toekomst!

Laat je inspireren op een van onze open dagen

Bekijk alle open dagen

Over de opleiding

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Watermanagement is een opleiding op mbo-niveau 3 en 4. De opleidingen op niveau 3 en 4 duren drie jaar. Het eerste jaar is een basisjaar waarin we bepalen of je in leerjaar 2 doorstroomt naar niveau 3 of 4.

Je wordt opgeleid tot..

Opzichter uitvoerder natuur, water en recreatie (niveau 4) of vakbekwaam medewerker natuur, water en recreatie (niveau 3).    

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Na deze opleiding kun je bij diverse organisaties aan de slag. Denk aan waterschappen, gemeenten of provincies, adviesbureaus of aannemersbedrijven. Deze opleiding sluit aan op de hbo-opleiding Watermanagement.

 

Opbouw van de opleiding

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Wat doe je in de les?

Je houdt je bezig met alles dat met water te maken heeft zoals watersystemen, flora en fauna, waterbeheer, analyse van watermonsters, bodemonderzoek, landmeten en veilig werken. Je bent regelmatig buiten om onderzoek te doen en metingen te verrichten en je leert ook met softwareprogramma’s zoals GIS en CAD om te gaan. Soms ga je op excursie of naar vakbeurzen en je bent actief in projectgroepen.

Iets voor jou?

Werk je graag binnen en buiten en ga je uitdagingen niet uit de weg? Heb je een vmbo-diploma KL, GL of TL? Dan is Watermanagement de opleiding voor jou!

 

Vakken tijdens de opleiding

  • Autocad
  • Bodemkunde
  • Duits
  • Flora & fauna
  • GIS
  • Projectmanagement
  • Rekenen
  • VCA
  • Watermetingen

Waar ga je studeren?

MBO Westland

MBO Westland is gevestigd in het World Horti Center: hét kennis- & innovatiecentrum in Westland. Een toonaangevend centrum waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. Het World Horti Center biedt plaats aan 1.200 studenten van MBO Westland en presenteren zo’n 80 bedrijven er hun meest innovatieve ontwikkelingen voor de glastuinbouw.
Meer informatie

Bereken route

Dit is de opleiding die past bij mijn grote plannen!

Aanmelden voor opleiding

Niet de opleiding die je zoekt?

Misschien passen deze opleidingen dan beter bij jou.