Lentiz | onderwijsgroep

Brochure

Alles in een pdf.

Download nu

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Horti Technics & Management in.

Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Aanmelden voor de opleiding

Proefstuderen

Nieuwsgierig?

Ik wil proefstuderen

De tuinbouwsector is Nederlands trots en niet voor niets wereldleider op het gebied van handel, kennis en productie. Een mooie branche om in te werken, want het tuinbouwcluster is volop in beweging. We leiden je op tot teeltspecialist, ondernemer, accountmanager en bedrijfsleider in de internationale wereld van de glastuinbouw. Een groot deel van de opleiding wordt in het Engels gegeven volgens het BTEC-model. Daardoor krijg je twee diploma’s; een internationaal erkend BTEC-diploma en een volwaardig mbo-diploma.

Laat je inspireren op een van onze open dagen

Bekijk alle open dagen

Over de opleiding

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Horti Technics & Mangement kun je, volgen op niveau 2 of 3 in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL), waarbij je 1,5 dag school combineert met minimaal 20 uur per week werken. In de beroepsopleidende leerweg (BOL), waarbij je voltijds naar school gaat, kun je de opleiding volgen op niveau 2, 3 of 4. Als je een diploma op niveau 2 hebt behaald kun je doorstromen naar mbo niveau 3, met een diploma op niveau 3 kun je doorstromen naar niveau 4. Als je een diploma behaalt op niveau 4 kun je doorstromen naar het hbo.

*Niveau 2 en de BBL variant starten alleen bij voldoende aanmeldingen (20). 

Je wordt opgeleid tot..

Vakexpert teelt en groene technologie (niveau 4), vakbekwaam medewerker teelt (niveau 3) of medewerker teelt (niveau 2).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Met een diploma op niveau 3 kun je gaan werken als (assistent) bedrijfsleider of meewerkend voorman in de tuinbouw.

Met een niveau 4-diploma kun je aan de slag als bedrijfsleider, teeltspecialist of adviseur in de tuinbouw in zowel het binnen- als buitenland. Ook kun je een eigen bedrijf starten, of ervoor kiezen om door te studeren aan het HBO.

Opbouw van de opleiding

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding wordt (deels) in het Engels gegevens volgens het BTEC-principe. Onderwerpen worden in modules aangeboden en daarvoor krijg je punten. Uiteraard maakt stage ook een belangrijk onderdeel uit van je opleiding. Ongeveer een derde van je opleiding bestaat uit stage. Een internationale stage maakt onderdeel uit van de niveau 4-opleiding.

Wat doe je in de les?

Je houdt je bezig met alle aspecten die in de glastuinbouw spelen. Van kastechniek tot ondernemen en van plant tot consument, je leert over alle delen in de keten iets. De nadruk ligt op de bedrijfsprocessen in een glastuinbouwbedrijf.

Vakken tijdens de opleiding

  • Bedrijfsadministratie
  • Bedrijfseconomie
  • Bemesting
  • Gewasbescherming
  • Klimaatbeheersing
  • Marketing
  • Plantfysionlogie
  • Rekenen
  • Teelttechnisch management

Waar ga je studeren?

MBO Westland

MBO Westland is gevestigd in het World Horti Center: hét kennis- & innovatiecentrum in Westland. Een toonaangevend centrum waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. Het World Horti Center biedt plaats aan 1.200 studenten van MBO Westland en presenteren zo’n 80 bedrijven er hun meest innovatieve ontwikkelingen voor de glastuinbouw.
Meer informatie

Bereken route

Dit is de opleiding die past bij mijn grote plannen!

Aanmelden voor opleiding

Niet de opleiding die je zoekt?

Misschien passen deze opleidingen dan beter bij jou.