Lentiz | onderwijsgroep

Brochure

Alles in een pdf.

Download nu

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Horti Technics & Management in.

Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Aanmelden voor de opleiding

Proefstuderen

Nieuwsgierig?

Ik wil proefstuderen

De tuinbouwsector is Nederlands trots en niet voor niets wereldleider op het gebied van handel, kennis en productie. Een mooie branche om in te werken, want het tuinbouwcluster is volop in beweging. We leiden je op tot teeltspecialist, ondernemer, accountmanager en bedrijfsleider in de internationale wereld van de glastuinbouw. De opleiding wordt tweetalig aangeboden. Alle vakinhoudelijke modules worden aangeboden in het Engels. 

Laat je inspireren op een van onze open dagen

Bekijk alle open dagen

Over de opleiding

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

In de beroeps opleidende leerweg (BOL) ga je voltijds naar school. Het eerste jaar is een basisjaar waarin we bepalen of je in leerjaar 2 doorstroomt naar niveau 3 of 4. Na het behalen van niveau 3 kun je werken of eventueel doorstromen naar mbo-niveau 4. De opleidingen op niveau 3 en 4 duren drie jaar. Na het behalen van niveau 4 kun je doorstromen naar het hbo.

Je wordt opgeleid tot..

 Vakexpert teelt en groene technologie (niveau 4) of vakbekwaam medewerker teelt (niveau 3).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Met een diploma op niveau 3 kun je werken als (assistent-) bedrijfsleider of meewerkend voorman in de tuinbouw. Met een diploma op niveau 4 kun je aan de slag als teeltspecialist, ondernemer, accountmanager of bedrijfsleider in de tuinbouw in het binnenland en het buitenland. Je kunt ook een eigen bedrijf starten of ervoor kiezen om door te studeren aan het hbo.

Opbouw van de opleiding

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Wat doe je in de les?

Je houdt je bezig met alle aspecten die in de glastuinbouw van belang zijn. Van teelttechnieken tot ondernemen en van plant tot consument. De nadruk ligt op de bedrijfsprocessen in de glastuinbouw. 

Iets voor jou?

Heb je een vmbo-diploma KL, GL of TL? Houd je van afwisselend werk, ben je ook praktisch ingesteld en wil je werken in een internationale dynamische branche? Dan is Horti Technics & Management de opleiding voor jou!

 

 

Vakken tijdens de opleiding

  • Bedrijfsadministratie
  • Bedrijfseconomie
  • Bemesting
  • Gewasbescherming
  • Klimaatbeheersing
  • Marketing
  • Plantfysiologie
  • Rekenen
  • Teelttechnisch management

Waar ga je studeren?

MBO Westland

MBO Westland is gevestigd in het World Horti Center: hét kennis- & innovatiecentrum in Westland. Een toonaangevend centrum waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. Het World Horti Center biedt plaats aan 1.200 studenten van MBO Westland en presenteren zo’n 80 bedrijven er hun meest innovatieve ontwikkelingen voor de glastuinbouw.
Meer informatie

Bereken route

Dit is de opleiding die past bij mijn grote plannen!

Aanmelden voor opleiding

Niet de opleiding die je zoekt?

Misschien passen deze opleidingen dan beter bij jou.