Lentiz | onderwijsgroep

Brochure

Alles in een pdf.

Download nu

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Entreeopleiding in.

Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Aanmelden voor de opleiding

Proefstuderen

Nieuwsgierig?

Ik wil proefstuderen

Een Entreeopleiding is een mbo-opleiding op niveau 1, speciaal voor jongeren die nog geen diploma in het voortgezet onderwijs hebben behaald. Je krijgt er meer aandacht en begeleiding, zodat je je diploma toch kunt behalen. Je kunt kiezen uit drie uitstroomrichtingen: Assistent verkoop/retail, Assistent logistiek en Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie.

Laat je inspireren op een van onze open dagen

Bekijk alle open dagen

Over de opleiding

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

De Entreeopleiding kan je doen op mbo-niveau 1. Binnen 1 jaar kun je je diploma behalen.

Je wordt opgeleid tot..

Assistent verkoop/retail, assistent logistiek of assistent horeca, voeding of voedingsindustrie.

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Na de Entreeopleiding kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2 of naar een baan. Dit is afhankelijk van jouw bindend studieadvies. Kom je in aanmerking voor een mbo-niveau 2-opleiding, dan kun je meteen doorstromen binnen LIFE College. De opleidingen Urban Trade, Logistiek, Food en Catering niveau 2 sluiten goed aan op je Entreeopleiding.

Opbouw van de opleiding

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De Entreeopleiding start met algemene vakken, coaching en lessen op het gebied van digitale vaardigheden en sociale vaardigheden. Na 10 weken krijg je ook beroepsgerichte vakken. Klik hier voor een overzicht van hoe de opleiding is opgebouwd.

Wat doe je in de les?

 • Assistent verkoop/retail
  Lijkt het je leuk om in een winkel te werken? Dan kies je voor de opleiding Assistent verkoop/ retail. Je leert dan van alles over het werk in een winkel en het magazijn. Je helpt bij de ontvangst en opslag van goederen, presentatie van artikelen en verzorging van de winkel. Je leert natuurlijk ook hoe je klanten kunt helpen en hoe je een goede verkoper wordt.
 • Assistent logistiek
  In de opleiding Assistent logistiek word je opgeleid voor de (groot)handel- en transportsector. Je leert hoe je kunt helpen bij het ontvangen en opslaan van producten in een bedrijf. Is er niet genoeg geleverd? Dan trek jij aan de bel! Je leert ook hoe je producten kunt verzamelen en klaarzetten voor verzending naar een klant. Je controleert of er genoeg producten zijn en of ze wel goed verpakt zijn.
 • Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie
  In deze opleiding leer je over het werk in de horeca of voedingsindustrie. Je bent vaak bezig om lekkere hapjes en gerechten te bereiden in de keuken van school en bij stagebedrijven. Daarnaast assisteer je bij de productie, verwerking en verpakking van voedingsmiddelen. Je houdt ook de voorraad in de gaten en hebt oog voor de kwaliteit van voedingsmiddelen.

De Entreeopleiding is praktijkgericht. Je combineert school met stage, zodat je weet hoe het er in de praktijk aan toe gaat.

Vakken tijdens de opleiding

 • Handel
 • Loopbaan & burgerschap
 • Rekenen
 • Verkoop & service

Waar ga je studeren?

MBO LIFE College

LIFE College is een school die anders is dan alle andere scholen die je kent. Bij ons draait het om jouw talent en is alles persoonlijk en kleinschalig. Bovendien hebben we een prachtig schoolgebouw, vlak naast station Schiedam Centrum.
Meer informatie

Bereken route

MBO Maasland

MBO Maasland ligt in Midden-Delfland, tussen Rotterdam en Den Haag. Het Midden-Delflands landschap ligt als een regio van rust, ruimte en groene bedrijvigheid midden in een van de drukste gebieden van Zuid-Holland.
Meer informatie

Bereken route

MBO Westland

MBO Westland is gevestigd in het World Horti Center: hét kennis- & innovatiecentrum in Westland. Een toonaangevend centrum waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. Het World Horti Center biedt plaats aan 1.200 studenten van MBO Westland en presenteren zo’n 80 bedrijven er hun meest innovatieve ontwikkelingen voor de glastuinbouw.
Meer informatie

Bereken route

Dit is de opleiding die past bij mijn grote plannen!

Aanmelden voor opleiding