Lentiz | onderwijsgroep

Brochures

Meer informatie

Brochures bekijken

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Business & Management (Agrohandel & Logistiek) in.

Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Aanmelden voor de opleiding

Proefstuderen

Nieuwsgierig?

Ik wil proefstuderen

Ben jij commercieel ingesteld en heb je ondernemend talent? Kies dan voor de opleiding Business & Management (Agrohandel & Logistiek). Een brede economische opleiding met een internationaal karakter. De opleiding volg je in het Nederlands of grotendeels in het Engels. In de agrosector zijn er volop uitdagende functies in de logistiek, sales, handel en marketing.


 

Laat je inspireren op een van onze open dagen

Bekijk alle open dagen

Over de opleiding

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

In de beroepsopleidende leerweg (BOL) ga je voltijds naar school. Het eerste jaar is een basisjaar waarin we bepalen of je in leerjaar 2 doorstroomt naar niveau 3 of 4. Na het behalen van niveau 3 kun je eventueel doorstromen naar mbo-niveau 4. De opleidingen op niveau 3 en 4 duren drie jaar.


 

 

Je wordt opgeleid tot..

Vakexpert agrohandel en logistiek (niveau 4) of vakbekwaam medewerker agrohandel en logistiek (niveau 3)

 

 

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Met een niveau 3-diploma kun je in de logistieke sector werken als planner, logistiek medewerker, afdelingsleider of assistent-bedrijfsleider in een tuinbouwbedrijf of een groothandel. Met een niveau 4 diploma kun je werken als verkoper, inkoper, planner, (assistent-) marketingmedewerker of bedrijfsleider. Je kunt ook een eigen onderneming starten. Deze opleiding sluit aan bij commerciële hbo-opleidingen.


 

 

Opbouw van de opleiding

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Wat doe je in de les?

In de opleiding draait het om de verkoop van groene producten, in de markt zetten van nieuwe producten, het slim regelen van transport en het leren kennen van de financiën in het bedrijf. Het hele proces, van producent naar consument, wordt jouw werkterrein. Daarnaast leer je wat erbij komt kijken om een eigen bedrijf op te zetten en doe je een stage in het buitenland.


Iets voor jou?

Vind je commercie, marketing, logistiek en handel helemaal te gek? En heb je een vmbo-diploma KL, GL of TL? Wacht niet en meld je aan voor Business & Management (Agrohandel & Logistiek). Als je de Engelstalige opleiding wilt volgen, moet je in je vooropleiding minimaal een zeven voor het vak Engels hebben behaald.


 

 

Vakken tijdens de opleiding

  • Bedrijfsadministratie
  • Bedrijfseconomie
  • Duits of Spaans
  • Logistiek
  • Marketing
  • Plantenkennis
  • Productkennis
  • Rekenen

Waar ga je studeren?

MBO Westland

MBO Westland is gevestigd in het World Horti Center: hét kennis- & innovatiecentrum in Westland. Een toonaangevend centrum waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. Het World Horti Center biedt plaats aan 1.200 studenten van MBO Westland en presenteren zo’n 80 bedrijven er hun meest innovatieve ontwikkelingen voor de glastuinbouw.
Meer informatie

Bereken route

MBO Barendrecht

Oog voor de student Lentiz | MBO Barendrecht is een gezellige mbo-school met oog voor de student. Ons einddoel is een student die een fijne schooltijd heeft gehad en met een waardevol diploma de deur uitgaat.
Meer informatie

Bereken route

Dit is de opleiding die past bij mijn grote plannen!

Aanmelden voor opleiding

Niet de opleiding die je zoekt?

Misschien passen deze opleidingen dan beter bij jou.


Agrohandel & Logistiek

Niveau 2 en 4

Tijdens de opleiding Medewerker Agrohandel en Logistiek, leer je de Agro producten in te pakken, te vervoeren binnen het bedrijf en hoe je deze producten verzendklaar kan maken. Daarbij hou je rekening met de kwetsbare (Agro) producten die onder de juiste omstandigheden opgeslagen en verpakt moeten worden en leer je kwaliteitscontroles uitvoeren. 

Meer informatie

Horti Technics & Management

Niveau 2, 3 en 4

De tuinbouwsector is Nederlands trots en niet voor niets wereldleider op het gebied van handel, kennis en productie. Een mooie branche om in te werken, want het tuinbouwcluster is volop in beweging. We leiden je op tot teeltspecialist, ondernemer, accountmanager en bedrijfsleider in de internationale wereld van de glastuinbouw. De opleiding wordt tweetalig aangeboden. Alle vakinhoudelijke modules worden aangeboden in het Engels. 

Meer informatie

Handel & Ondernemen

Niveau 2, 3 en 4

Vind je verkopen leuk? Heb jij ondernemersgeest? Kies dan Handel & Ondernemen! Je leert van alles over ondernemen in een bedrijf of winkel. Bij deze opleiding draait het om het inkopen en verkopen van producten, maar je leert ook over artikelpresentaties, marketing en het omgaan met klanten. Je wordt breed opgeleid en kunt in allerlei sectoren terechtkomen. Ook in de online verkkoop. Maar wat deze opleiding uniek maakt, is dat er speciale aandacht is voor detailhandel in verse en natuurlijke producten. Je kunt dus ook terecht in de groene detailhandel. Daarmee maak jij op de arbeidsmarkt het verschil. Tel uit je winst!

Meer informatie