Lentiz | onderwijsgroep

Brochure

Alles in een pdf.

Download nu

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Business & Management in.

Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Aanmelden voor de opleiding

Proefstuderen

Nieuwsgierig?

Ik wil proefstuderen

In de Greenport draait het om internationale handel en ondernemen. Er zijn in deze regio volop uitdagende banen in de logistiek, transport, handel en marketing. De opleiding is voor commercieel en ondernemend talent. De opleiding is in het Engels of in het Nederlands te volgen. Onderdeel van de opleiding is o.a. een buitenlandstage en het starten van een eigen studentenbedrijf! Als je de opleiding in het Engels volgt, krijg je naast je mbo-diploma ook een internationaal erkend BTEC-diploma.

Laat je inspireren op een van onze open dagen

Bekijk alle open dagen

Over de opleiding

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Business & Management is een opleiding op mbo niveau 3, deze opleiding duurt gemiddeld 2 jaar of op mbo niveau 4, deze opleiding duurt 3 jaar. Als je dit diploma haalt heb je het niveau om een hbo-opleiding te gaan doen.

Je wordt opgeleid tot..

Vakexpert agrohandel en logistiek (niveau 4) of vakbekwaam medewerker agrohandel en logistiek (niveau 3).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Met een niveau 3-diploma kun je werken in de logistieke sector als planner, logistiek medewerker, afdelingsleider of assistent bedrijfsleider in een tuinbouwbedrijf. Met een niveau 4-diploma kun je werken als verkoper, inkoper, planner, (assistent) marketingmedewerker of bedrijfsleider. Je kunt ook een eigen onderneming starten! Deze opleiding is een sluit goed aan bij commerciële hbo-opleidingen.

Opbouw van de opleiding

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De Engelstalige variant opleiding is opgebouwd volgens het BTEC-principe. Dat betekent dat vakken in modules worden aangeboden en je daar punten voor krijgt. Als je de opleiding in het Nederlands volgt, is je opleiding ook opgebouwd in modules. Tijdens de opleiding ga je veel op excursie en je loopt ongeveer een derde van tijd stage. Een internationale stage maakt onderdeel uit van de opleiding op niveau 4.

Wat doe je in de les?

Je werkt zowel in zelfstandig als in groepen en de docent geeft natuurlijk ook veel uitleg. Je maakt (complexe) berekeningen om te kijken of bedrijven gezond zijn en misschien moeten investeren. Je bekijkt en onderzoekt waar er kansen in de markt zijn. Je geeft veel presentaties, zowel in groepsverband als individueel.

Vakken tijdens de opleiding

  • Bedrijfsadministratie
  • Bedrijfseconomie
  • Duits of Spaans
  • Logistiek
  • Marketing
  • Plantenkennis
  • Productkennis
  • Rekenen

Waar ga je studeren?

MBO Westland

MBO Westland is gevestigd in het World Horti Center: hét kennis- & innovatiecentrum in Westland. Een toonaangevend centrum waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. Het World Horti Center biedt plaats aan 1.200 studenten van MBO Westland en presenteren zo’n 80 bedrijven er hun meest innovatieve ontwikkelingen voor de glastuinbouw.
Meer informatie

Bereken route

Dit is de opleiding die past bij mijn grote plannen!

Aanmelden voor opleiding

Niet de opleiding die je zoekt?

Misschien passen deze opleidingen dan beter bij jou.


Agrohandel & Logistiek

Niveau 2

Deze veelzijdige logistieke opleiding, waar ook veel aandacht is voor handel en communicatie, zorgt ervoor dat je goed logistiek inzetbaar bent in de Greenport en daarbuiten. Wil je werken bij een groothandel en in de logistiek? Met deze opleiding kun je heel veel kanten op!

Meer informatie

Horti Technics & Management

Niveau 2, 3 en 4

De tuinbouwsector is Nederlands trots en niet voor niets wereldleider op het gebied van handel, kennis en productie. Een mooie branche om in te werken, want het tuinbouwcluster is volop in beweging. We leiden je op tot teeltspecialist, ondernemer en manager in de internationale wereld van de tuinbouw. Een groot deel van de opleiding wordt in het Engels gegeven volgens het BTEC-model. Daardoor krijg je twee diploma’s; een internationaal erkend BTEC-diploma en een volwaardig mbo-diploma.

Meer informatie

Handel & Ondernemen

Niveau 2, 3 en 4

Zit verkopen in jouw bloed? Heb jij ondernemersgeest? Kies dan Handel & Ondernemen! Bij deze opleiding draait het om het inkopen en verkopen van producten, maar je leert ook over artikelpresentaties, marketing en het omgaan met klanten. Je wordt breed opgeleid en kunt in allerlei sectoren terechtkomen. Ook in de online verkkoop. Maar wat deze opleiding uniek maakt, is dat er speciale aandacht is voor detailhandel in verse en natuurlijke producten. Je kunt dus ook terecht in de groene detailhandel. Daarmee maak jij op de arbeidsmarkt het verschil. Tel uit je winst!

Meer informatie