Lentiz | onderwijsgroep

Brochure

Alles in een pdf.

Download nu

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Outdoor Activities in.

Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Aanmelden voor de opleiding

Proefstuderen

Nieuwsgierig?

Ik wil proefstuderen

ACTIE!

Vrije tijd en recreatie worden steeds belangrijker in Nederland. In deze opleiding leer je om in deze branche aan de slag te gaan. In de opleiding staan de volgende onderdelen centraal: kennis en vaardigheden in de diverse outdoorsporten, communicatieve vaardigheden en gastheerschap, organiseren van evenementen, ondernemerschap en talenkennis. Verder zijn er verschillende buitenland excursies waar je kennis maakt met kajakken/raften, sneeuwsport, klimmen en hiken.

Laat je inspireren op een van onze open dagen

Bekijk alle open dagen

Over de opleiding

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Outdoor Activities kun je volgen op niveau 3 of niveau 4. Beiden opleidingen duren 3 jaar. Als je een diploma op niveau 3 hebt behaald kun je doorstromen naar mbo niveau 4. Als je een diploma behaalt op niveau 4 kun je doorstromen naar het hbo.

Je wordt opgeleid tot..

Vakbekwaam medewerker recreatiebedrijf (niveau 3) of manager natuur en recreatie (niveau 4).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Je kunt gaan werken als (hoofd)instructeur bij een buitensportcentrum, buitenlandexcursies begeleiden, werken bij evenementenbureaus, op campings of in recreatiegebieden. Je kunt natuurlijk ook doorstromen naar het hbo.

Opbouw van de opleiding

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De Opleiding Outdoor Activities is opgebouwd in 4 blokken per schooljaar, dus elke tien weken heb je een ander lesrooster. In het eerste jaar heb je een stageperiode van 10 weken van mei tot de zomervakantie. In leerjaar twee heb je een stage van twee dagen per week gedurende het schooljaar en aan het einde een stageperiode. In leerjaar drie begin je met een stageperiode en eindig je hier ook mee. In de tussen liggende periode van 25 weken heb je les op school.

Wat doe je in de les?

In de sportlessen leer je hoe je veilig en verantwoord de buitensporten kunt beoefenen. Je leert hoe je evenementen moet organiseren en je leert voor een groep te staan. Daarnaast leer je wat nodig is in ondernemerschap en hoe je mensen naar jouw bedrijf kunt trekken. Dit doen we door het opzetten van een eigen bedrijf, een mini/onderneming. Hierin krijg jij een rol om samen met je mede-eigenaren dit bedrijf in acht maanden tijd tot een succes te maken. Naast de big five van outdoor (Boogschieten, ATB, Kayak, Hike en oriëntatie en Klimmen) krijg je de algemeen vormende vakken, bedrijfsadministratie, ondernemerschap, communicatievaardigheden, EHBO en verantwoord omgaan met flora en fauna. We werken op school met veelal met digitale lesstof, hiervoor dien je zelf over een device te beschikken.

Vakken tijdens de opleiding

  • Burgerschap
  • ICT
  • Outdoorsport
  • Rekenen
  • Sport en gedrag
  • Trainingsleer

Waar ga je studeren?

MBO Maasland

MBO Maasland ligt in Midden-Delfland, tussen Rotterdam en Den Haag. Het Midden-Delflands landschap ligt als een regio van rust, ruimte en groene bedrijvigheid midden in een van de drukste gebieden van Zuid-Holland.
Meer informatie

Bereken route

Dit is de opleiding die past bij mijn grote plannen!

Aanmelden voor opleiding

Niet de opleiding die je zoekt?

Misschien passen deze opleidingen dan beter bij jou.