Lentiz | onderwijsgroep

Brochures

Meer informatie

Brochures bekijken

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Groen, Grond & Infra in.

Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Aanmelden voor de opleiding

Proefstuderen

Nieuwsgierig?

Ik wil proefstuderen

MACHINES EN TECHNIEK

In de opleiding leer je veilig werken met grote machines en het afstellen hiervan. Veiligheid en verantwoordelijkheid zijn belangrijke thema’s in de opleiding. Groen, Grond & Infra is overal om je heen. Voel jij je hierdoor aangesproken dan is deze opleiding zeker iets voor jou.

Laat je inspireren op een van onze open dagen

Bekijk alle open dagen

Over de opleiding

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Groen, Grond & Infra is een mbo-opleiding op niveau 2, 3 en 4 en duurt afhankelijk van het niveau twee of drie jaar. Na het behalen van je diploma niveau 2 of 3 kun je een stapje hoger gaan. Dus ofwel naar niveau 3 ofwel naar niveau 4. Deze opleidingen zijn zowel in de BOL als in de BBL georganiseerd. Als je BBL gaat doen betekent dit vier dagen werken en een dag naar school. Je moet dus eerst een baan vinden in de sector en daarna kan je de BBL-opleiding gaan doen.

Je wordt opgeleid tot..

Medewerker groen en cultuurtechniek, vakbekwaam medewerker groen en cultuurtechniek of opzichter/uitvoerder groene ruimte.

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Je kunt gaan werken in een loonbedrijf, dit kan in verschillende sectoren zijn: tuinbouw, agrarisch, cultuurtechnisch en/of grondverzet.

Opbouw van de opleiding

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Tijdens de opleiding heb je lesuren van 60 minuten. Je komt een vaste dag in de week naar school voor de theorie en de aanvullende vakkennis. Je hebt daarnaast een baan bij een bedrijf in de sector.

Wat doe je in de les?

Tijdens de opleiding heb je in het eerste jaar ongeveer 25 lesuren van 60 minuten per week. Je werkt aan je ontwikkeling in de verschillende vakken door workshops en animaties. Daarnaast kun je na instructie en uitleg aan de slag met gedegen lesmethodes. We werken op school met veelal met digitale lesstof, hiervoor dien je zelf over een device te beschikken. Je leert in de praktijk bij een leerbedrijf (je werkgever) omgaan met machines en ander apparatuur. Onderhoud en reparatie gaan je na de opleiding goed af.

We werken daarnaast aan de volgende thema’s:

 1. Houding en communicatie
 2. Bodem, grond, water, landschap, bemesting.
 3. Inzet en bediening van machines en werktuigen
 4. Techniek, onderhoud
 5. Materialen, toepassing en verwerking
 6. Veiligheid, regelgeving, milieu
 7. Vakkundig, efficiënt en kostenbewust werken

Vakken tijdens de opleiding

 • Burgerschap
 • Machinevaardigheid
 • Rekenen
 • VCA
 • Vakvaardigheid
 • Veiligheid en kwaliteit

Waar ga je studeren?

MBO Maasland

MBO Maasland ligt in Midden-Delfland, tussen Rotterdam en Den Haag. Het Midden-Delflands landschap ligt als een regio van rust, ruimte en groene bedrijvigheid midden in een van de drukste gebieden van Zuid-Holland.
Meer informatie

Bereken route

MBO Barendrecht

Oog voor de student Lentiz | MBO Barendrecht is een gezellige mbo-school met oog voor de student. Ons einddoel is een student die een fijne schooltijd heeft gehad en met een waardevol diploma de deur uitgaat.
Meer informatie

Bereken route

Dit is de opleiding die past bij mijn grote plannen!

Aanmelden voor opleiding

Niet de opleiding die je zoekt?

Misschien passen deze opleidingen dan beter bij jou.