Lentiz | onderwijsgroep

Brochures

Meer informatie

Brochures bekijken

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Dierverzorging in.

Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Aanmelden voor de opleiding

Proefstuderen

Nieuwsgierig?

Ik wil proefstuderen

WERKEN IN DE DIERVERZORGING

In niveau 2 leer je alles over het verzorgen van dieren, zoals voeren, dagelijkse verzorging en gezondheid. Ga je niveau 3 doen dan krijg je ook les in planning en organisatie. Zo leer je bijvoorbeeld een evenement met dieren te organiseren. In niveau 4 leren we je ook ondernemersvaardigheden. Hiermee kun je zelfstandig een trimsalon, dierenwinkel of kennel runnen.

Laat je inspireren op een van onze open dagen

Bekijk alle open dagen

Over de opleiding

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Dierverzorging kun je volgen op niveau 2 (de opleiding duurt dan twee jaar), niveau 3 of niveau 4 (deze opleidingen duren drie jaar). Alle opleidingen worden aangeboden in de Beroepsopleidende Leerweg (BOL).

Je wordt opgeleid tot..

Medewerker dierverzorging, dierverzorger recreatiedieren of ondernemer/manager recreatiedieren.

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Je kunt gaan werken als dierverzorger, educatief medewerker of je komt terecht op een kinderboerderij of in een dierenspeciaalzaak. Genoeg keuze dus! Na je niveau 4-opleiding kun je ook doorstuderen op het hbo.

Opbouw van de opleiding

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding is opgebouwd in blokken waarin verschillende thema’s behandeld worden. In deze blokken kan ook een deel stage zitten. De stages sluiten aan bij de thema’s die op school en op de schoolboerderij verzorgd worden. De stage kan gelopen worden in binnen- of buitenland.

Wat doe je in de les?

In de lessen staat de praktijk centraal. Naast theorielessen over dierverzorging zijn er ook praktijklessen op de schoolboerderij. Natuurlijk ga je ook veel ervaring opdoen tijdens de verschillende stageperiodes. Thema’s in de opleiding zijn:

 • verzorging en voeding;
 • gedrag;
 • dierenwelzijn en gezondheid;
 • voortplanting;
 • organiseren van evenementen (niveau 3 en 4);
 • ondernemersvaardigheden (niveau 4).

In de lessen werk je regelmatig samen met klasgenoten aan opdrachten en projecten. De lesstof is veelal digitaal. Hierdoor dien je zelf een device mee te nemen naar de lessen.

Door middel van keuzedelen wordt op niveau 2 een extra verdieping aangebracht door o.a. de vakken beroepsgericht Engels en diergedrag en welzijn. Voor niveau 3 en 4 is door de keuzedelen een extra verdieping mogelijk over diergedrag, trimmer, werken op een zorgboerderij of ondernemersvaardigheden.

Vakken tijdens de opleiding

 • Dierthema‚Äôs zoals hond en kat, hoefdieren, vogels, kleine zoogdieren
 • Loopbaan & burgerschap
 • Organiseren van een evenement
 • Praktijklessen op de schoolboerderij
 • Rekenen
 • Voer- en verzorgingslessen

Waar ga je studeren?

MBO Maasland

MBO Maasland ligt in Midden-Delfland, tussen Rotterdam en Den Haag. Het Midden-Delflands landschap ligt als een regio van rust, ruimte en groene bedrijvigheid midden in een van de drukste gebieden van Zuid-Holland.
Meer informatie

Bereken route

MBO Oostland

Lentiz | MBO Oostland streeft naar eigentijds onderwijs waarin praktijk en theorie nauw zijn verweven, binnen- en buitenschools. Dat geven we vorm door samen te werken met bedrijven en instellingen in de buurt.
Meer informatie

Bereken route

MBO Middelharnis

Persoonlijke begeleiding Lentiz | MBO Middelharnis is een kleinschalige mbo-school gelegen op het mooie eiland Goeree Overflakkee. Door onze kleinschaligheid krijgen onze studenten de persoonlijke begeleiding die hen verder brengt naar een mooie toekomst in het bedrijfsleven. Lentiz | MBO Middelharnis is meer dan zomaar een opleiding!
Meer informatie

Bereken route

MBO Barendrecht

Oog voor de student Lentiz | MBO Barendrecht is een gezellige mbo-school met oog voor de student. Ons einddoel is een student die een fijne schooltijd heeft gehad en met een waardevol diploma de deur uitgaat.
Meer informatie

Bereken route

Dit is de opleiding die past bij mijn grote plannen!

Aanmelden voor opleiding